Det er alltid gøy å begynne med noe nytt. Da blir man engasjert og aktiv. I mitt tilfelle vises det ved at det bare er en uke siden siste kommentar.

Jeg har faktisk brukt litt tid på Korenposten den siste uken. Det blir jo fort litt tekniske saker som backup. Dessuten har jeg oppgradert Joomla!, som er systemet vi bruker til å publisere. Det som var morsomst, var å bruke slektstreet litt for å forberede at jeg skulle skrive om det i denne kommentaren. Det kommer nok til å bli flere runder med slektstreet i disse kommentarene, og for bare å ha nevnt det, så er det nå et menyinnslag "Hjelp" som inneholder en brukerveiledning jeg skrev i fjor, og som vil utvides etterhvert.

Så til slektstreet:

For å få mest mulig ut av slektstreet, så må man være registrert bruker og pålogget. Man kan søke og se på en del uten å være pålogget, men programmet filtrerer bort informasjon om levende. Registrering er enkelt: du går til Startsiden, velger linke, "Opprett en" under "Pålogging" nede på venstre side, fyller ut skjemaet og send inn.

Hva kan man bruke slektstreet til? Først og fremst er det et oppslagsverk for slekten Koren. En viktig bestanddel av et oppslagsverk (iallefall et elektronisk) er muligheten til å søke. På åpningsbildet kan man skrive inn fornavn og etternavn og trykke på "Søk". "Start på nytt" blanker ut feltene. Man trenger ikke skrive navnet fullt ut. Her er resultatet av søk for formavn "esp":

{mosimage}

Programmet finner altså alle personer med navn som inneholder "esp".

Det er mer avanserte søkemuligheter også. De er tilgjengelige fra "Avansert søk" på forsiden. Der kan man søke på datoer, steder og andre hendelser i tillegg til fonetisk søk på navn.

Da skal jeg gi meg for denne gangen. Det er best at det ikke blir for mye av gangen. Vil bare nevne at jeg har begynt å skanne inn fra Slektsboka I, og har oppdatert en del om vår felles stamfar Henrik.